سویق کامل گون

832

جدید گالری تصاویر

محصول جدید

قاووت یا سویق یک روش طبخ غلات و حبوبات است که کیفیت مواد غذایی را تا بالاترین حد ممکن نگهداری می کند. در این روش آرد سبوس دار غلات تفت داده می شود و به روش خاصی فرآوری می گردد.

360,000 ریال

3 قلم

هیچ امتیاز پاداش برای این محصول وجود ندارد.

تقریبا 200 گرم

سویق کامل جوانه ساز

در فارسی قدیم به آن پِست یا پَست می‌گفتند و در زبان عربی و امروزه به آن سویق یا صویق می‌گویند. باید دقت داشت سویق را با قاووت و یا همان قُوَّتو اشتباه نگرفت، سویق‌ها با قاووت‌ها فرق دارند. یکی از تفاوت‌های آنها در این است که قاووت‌ها اکثراً تفت‌ داده نمی‌شوند. همچنین در قاووت‌ها از شیرین‌کننده‌ها و طعم‌دهند‌ه‌ها مثل قند و شکر و هل‌ و... استفاده می‌شود، در حالی که سویق‌ها مواد اضافی ندارند.از دانه‌های مختلف حبوبات، غلات و هسته میوه‌ها یا در بعضی موارد از خود میوه‌ها، سویق‌های متنوعی تهیه می‌شود. مثل سویق گندم، سویق جو، سویق برنج، سویق عدس، سویق ماش، سویق نخود، سویق سنجد، سویق‌ سیب، کنار، کدوتنبل، دانه انار، خشخاش، به و.... و گاهی هم سویق‌ها را با هم ترکیب می‌کنند: مثل سویق گندم و جو که به نسبت مساوی باهم ترکیب شده‌اند و یا سویق کامل که ترکیبی از سویق‌های گندم، جو، سنجد و عدس بوده که جزء مهم‌ترین سویق‌ها هستند.  

 مورد از خواص اثبات شده سویق‌ها

1- رشد و تقویت بدن

به طور مثال برای کودکان در سن رشد و همچنین برای وزن‌گیری جنین در سه‌ماهه پایانی بارداری،‌ مصرف سویق می‌تواند بسیار مؤثر باشد و مانع از تولد فرزند معلول می‌شود و نیز موجب تقویت و حفظ سلامتی بدن مادر و جنین شده که البته میزان استفاده از سویق در این دوران، باید کنترل‌ شود، زیرا مصرف زیاد سویق نیز می‌تواند باعث اضافه وزن بیش از حد جنین یا مادر شود.

2- استخوان سازی

از دیگر خواص مهم سویق استخوان سازی کودک بوده که برای این منظور بهتر است سویق گندم و جو ترکیب شود که برای این امر بسیار مفید است. این ترکیب برای کودکانی که وزن کمتری دارند باعث چاقی و رویش گوشت در بدن‌شان می‌شود.

3- تقویت بنیه نوزاد

همچنین اگر زن و شوهر حدود چهار هفته قبل از بارداری اقدام به مصرف سویق کنند، این کار سبب تولد نوزاد با بنیه‌ای قوی می‌شود و نیز دادن مقدار کمی (نصف قاشق غذاخوری) از سویق به همراه شیر به نوزاد (بعد از شش ماهگی) مفید بوده و ارزش غذایی بالاتری نسبت به شیر خشک و سرلاک دارد.

4- جبران فقر آهن

مصرف سویق برای زنان باردار و کسانی که دچار فقر آهن و کمبود فولیک اسید بوده‌ ضروریی است.

5- تقویت معده و روده

استفاده از سویق باعث دفع صفرا از بدن و بلغم از معده می‌شود. همچنین برای رفع ترشی معده، پاکسازی و سالم ماندن روده مخصوصاً روده بزرگ مصرف سویق ضروری است.

6- انرژی زایی

اگر افراد سویق را به همراه خرما، شیر و عسل میل کنند برای تقویت بدن آنها مفید بوده و نیز مصرف این معجون برای کسانی که حین راه رفتن دچار خستگی می‌شوند مفید است.

7- سرشار از فیبر و انواع ویتامین

متاسفانه امروزه از آنجایی که نان‌های مصرفی روزانه فاقد سبوس و ارزش غذایی کافی هستند بنابراین مصرف سویق که همراه با سبوس بوده و حاوی انواع گروه ویتامین‌های B و D است توصیه می‌شود زیرا نقش مؤثری در حفظ سلامتی بدن ایفا می‌کند و این کمبود را در بدن جبران خواهد کرد.

سویق

8- افزایش وزن

سویق جو به تنهایی لاغرکننده بوده ولی مخلوط سویق جو و گندم باعث چاقی افراد شده، بنابراین مصرف آن در کودکان و افراد لاغر و ضعیف ضروری است.

9- ضد پوکی استخوان

مبتلایان به پوکی استخوان می‌توانند سویق جو را به همراه سنجد میل کرده، زیرا سبب تقویت مغز استخوان می‌شود.

10- افزایش شیردهی

زنان شیرده می‌توانند از انواع سویق‌ها استفاده کنند زیرا مصرف سویق در این گروه از افراد سبب ازدیاد شیر می‌شود.

11- رفع تشنگی

سویق عدس به رفع تشنگی کمک می‌کند.

12- تقویت هوش

از خواص سویق عدس افزایش فعالیت سلول‌های مغز و تقویت هوش و حافظه است.

13- تسکین دردهای استخوان

سویق نخود تقویت کننده کمر است و به رفع ضعف کمر و تسکین دردهای استخوان کمک می‌کند و به همین خاطر درمان خوبی برای دیسک کمر است.

14- تقویت قوای جنسی

سویق گندم به افزایش نیروی جنسی کمک می‌کند.

مــحصولات مرتبط